Субвенција за вештачко осемењавање крава 1.500 динара

Мера за бољи расни састав стоке

Мера за бољи расни састав стоке

Општина Нова Варош ће и ове године субвенционисати вештачко осемењавање крава, а износ субвенције је повећан са 1.000 на 1.500 динара по једном осемењеном грлу . За ову намену у аграрном буџету опредељено је 3,6 милиона динара. Мера ће се спроводити до утрошка средстава.

Тим поводом Општинска управа је упитула јавни позив заинтересованим сточарима, који овде преносимо у целини:
* * *
Општина Нова Варош , је у оквиру Програма мера за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја општине за 2022. годину планирала и меру субвенционисања вештачког осемењавања крава.

За субвенције пољопривредним газдинствима општина Нова Варош је ове године определила у буџету 13,4 милиона динара, односно четири милиона динара више него прошле године, па је и буџет за вештачко осемењавање повећан на 3,6 милиона динара. Износ субвенције за осемењавање крава повећан је са 1.000 на 1.500 динара по једном осемењеном грлу. Један корисник може добити за исто грло регрес само једном у току календарске године. Заинтересовани пољопривредници за коришћење ове субвенције треба да доставе следећу документацију:

- Фотокопију личне карте носиоца газдинства
- Фотокопију картице наменског рачуна
- Потврду о активном статусу пољопривредног газдинства за 2022. годину (Управа за трезор)
- Потврду из Ветеринарске станице о сточном фонду
- Фотокопију картона вештачког осемењавања (Потврда из ветеринарске станице о извршеном осемењавању грла)
- Уверење о измиреним обавезама на дан подношења захтева ( Локална пореска администрација)

Потребна документација се предаје у Одељењу за привреду и локални економски развој Општинске управе Нова Варош, канцеларија бр.307, сваког радног дана од 08-15 часова.

Општина Нова Варош позива сва пољопривредна газдинства која испуњавају услове да искористе могућност субвенционисања вешташког осемењавања крава. Мера ће се спроводити до утрошка средстава.

Општинска управа Нова Варош

 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.