Гром запалио шталу у Мишевићима на Златару

Изгорела за кратко време - пожар на имању Чоловића (Фото : приватна архива)

Изгорела за кратко време - пожар на имању Чоловића (Фото : приватна архива)

Након удара грома у Мишевићима је Славенку Чоловићу изгорела штала. Ватра је у празном објекту планула у петак касно увече, током страховитог невремена које је беснело на Златару.

Штала димензија 16 са осам метара, покривена црепом, зидана је пре око две деценије. После пожара од ње су остали само нагорели зидови, док је све друго нестало у пламену.

-Штала је изгорела за кратко време, а ватру нису успели да угасе ни ватрогасци који су стигли са два возила. Штала  је била подашчана, а суве кровне греде и пар бала сена на тавану вероватно су допринели да се ватра брзо прошири- каже Славенков син Мишко Чоловић.

Ватру је приметила Славенкова сестра Славка која живи сама у породичној кући. Најпре је, каже,  муња запарала небо, а онда се чуо страховит прасак, после чега је штала почела  да гори.

-Отац је јесенас продао краве и овце и вратио се у град и од тада је штала празна. Тако да је страдао само објекат, али је штета огромна - каже Мишко Чоловић.

Невреме које је протеклог викенда у пар наврата захватило нововарошки крај, нанело је штету усевима и инфраструктури. Град је у појединим засеоцима уништио повртњаке и воћњаке, док су обилне кише разнеле сеоске путеве.

 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.