Такмичење рабаџија на Жабљаку изнад Ојковице

Биће јака конкуренција- организатори такмичења и њихове запреге

Биће јака конкуренција- организатори такмичења и њихове запреге

Рабачије из Нове Вароши и суседне Ивањице надметаће се у суботу у 28. маја на вису Жабљак изнад Ојковице. Такмичење почиње тачно у подне, а према до сада пристиглим пријавама учествоваће двадесетак воловских и неколико коњских запрега.

Такмичење у вучењу чамових трупаца воловском запрегом организује се у две категорије, за волове лакше и теже од 15 товара. Најуспешнијима су обезбеђене вредне награде, а горштаци ће се надметати и у надвлачењу конопца.

Сеоски вишебој на Жабљаку, четврту годину за редом, организују тројица прекаљених рабаџија, комшије Радош Стефановић (43) и Горан Матовић (48) из Ојковица и Милош Драшковић (29) из Мочиоца.

Такмичње на Жабљаку прво је такмичење рабаџија ове године у југозападној Србији. Наредно је 19. јуна у Јабланици на Златибору, а такмичења ће летос и јесенас бити и у Виловима, Мушковини, Белој Реци, Доњој Косатици ...

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.