За субвенције пољопривреди општина определила 13 милиона

Лубеница и сунцокрет у Бистрици

Лубеница и сунцокрет у Бистрици

За субвенције пољопривредним газдинствима општина Нова Варош је ове године определила у буџету 13,4 милиона динара, односно четири милиона динара више него прошле године.

Програм за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја за ову годину, усвојили су одборници на последњој седници локалног парламента, а ускоро ће бити расписани и први конкурси.

На име субвенција за набавку опреме и садног материјала, пољопривредним домаћинствима ће путем конкурса бити подељено 8,9 милиона динара, док је пола милиона динара опредељено за отплату камата на пољопривредне кредите које заинтересована газдинства могу узети код пословних банака. Износ субвенције за осемењавање крава повећан је са 1.000 на 1.500 динара по грлу.

-Максимални износ појединачне субвенције у оквиру програма помоћи руралном развоју повећан је са 100.000 на 150.000 динара, а максимални проценат субвенције са 50 на 60 посто, али ће он зависити од броја пријављених на конкурс. Додатних 15 посто субвенције добиће пољопривредна газдинства која се воде на младе и жене. И ове године у сарадњи са Фондацијом Дивац учествоваћемо у набавци пољопривредне опреме за ученике завршних разреда Пољопривредне школе у Пожеги, а који су из наше општине – каже Милинко Шапоњић из Општинске канцеларије за локални економски развој у Новој Вароши

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.