Радови на путу Кокин Брод - Прибојска бања у пуном јеку

Асфалтира се од Радоиње према Кратову

Асфалтира се од Радоиње према Кратову

Радови на реконструкцији државног пута Кокин Брод – Прибојска бања у пуном су јеку и како се очекује биће готови до краја године. Највише људства и механизације у овом тренутку ангажовано је на потезу од Радоиње према Кратову, где је у току постављање завршног слоја асфалта.

Радове на пута чија је укупна дужина  27 километара,  почели су у  септембру прошле године и у потпуности их финансира држава. Изводе их два предузећа - „Нови Пазар пут“ ради из правца Прибоја, а „Путеви Ужице“ од Кокиног Борда. У динамику посла и квалитет радова уверио се и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић, који је јуче обишао целу трасу пута у пратњи извођача радова и челних људи општина Нова Варош и Прибој.

Радове обишао министар Томислав Момировић

-Очекујем да до краја године завршимо ову трасу пута. Завршили би смо је и раније али имамо проблема са клизиштем и изградњом мостова, у сваком случају 80 процената радова ће бити завршено током наредна два месеца –рекао је министар Момировић.

Деоница пута од Бање до Годиног потока, дуга 10 километара, где су радови у току, биће завршена до Видовдана, а радови успешно теку и преко Радоиње, на деоници дугој осам километара. Мост преко Вранешког потока код Кокиног Брода, који ће испеглати три кривине, стићи ће „у комаду“ и бити монтиран на стопама.

(Опширније у наредном броју "Варошких новина")

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.