Након шест година нова представа Аматерског позоришта

Дом културе Нова Варош

Дом културе Нова Варош

Након пуних шест година, глумци Аматерског позоришта Дома културе „Јован Томић“ из Нове Вароши окупили су се око новог позоришног пројекта. Реч је о представи „Чујеш ли, мама, мој вапај“, коју по тексту Војислава Савића, режира Драган Јаковљевић.

-Комад би премијерно требало да буде изведен крајем јуна. Глумачка подела је завршена, а ових дана почеле су прве читалачке пробе – каже за „Варошке новине“ директорка Дома културе Михрија Хаџић

Избор познатог крагујевачког редитеља овог пута је пао на драму са обиљем хумора и црног хумора. Драган Јаковљевић ће покушати да у суштини мрачну причу изнесе на што ведрији и занимљивији начин. Али не тако да се гледалиште смеје по сваку цену.

-Најбоља врста комедије и јесте она када се смејете, а срце вам се цепа. То сам хтео да постигнем овим комадом и мислим да сам у томе успео – рекао је, између осталог, писац комада Војислав Савић.


Почеле читалачке пробе

Комад је, како аутор истиче, филмским термином дефинисан као италијански неореализам, који у суштини на духовит начин представља срж многобројнијих проблема у готово свим сферама друштва – школства, здравства, војске, позиције жене, а посебно породице. А кључни је, ипак, један – самообожавање.

У представи се под лупом налази једна потпуно ненормална породица, са искривљеним начелима и односима, на чијем је челу отац Родољуб, проклет због новца и моћи. На прву лопту, он је кловн, а у бити перфидна личност. Баш као и што се у свакодневном животу, како каже Савић, често виђају кретени како вуку велике конце. Он као глава породице плете мрежу од најгорих људских особина у којој су “упецани” његови најближи.

Двоструку игру подмуклог Родољуба, као главног лика у представи, покушаће овог пута да оживи Салих Туркмановић. Да реакције буду смех, а поруке са дасака које живот значе нешто сасвим супротно , потрудиће се и остали чланови глумачког ансамбла: Владимир Дулановић Токи, Фехима Ибишбеговић, Небојша Радишић, Индира Генџић, Милунка Чакаревић, Раде Татовић и Един Хаџић.

Оно што је још познато јесте да ће за сценографију бити задужен Станко Никачевић, није искључено да и у глумачкој подели буде евентуалних измена или појачања, а сви остали детаљи везани за овај позоришни пројекат биће дефинисани у наредним данима.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.