Промоција "Библиографије" 19. маја у Дому културе

Издавачки подухват

Издавачки подухват

У четвртак, 19. маја , у Дому културе „Јован Томић“ одржаће се промоција књиге „Библиографија радова о нововарошком крају“ Добрила Аранитовића. Књигу је недавно, као прво своје издање, објавио Издавачко истраживачки центар „Стари Влах“ из Београда у сарадњи са Библиотеком и Домом културе у Новој Вароши. Почетак је у 19 часова, а о „Библиографији“ ће говорити уредник књиге Милинко Бујишић и књижевник Миломир Краговић, као и аутор Добрило Аранитовић.

Међу корицама завичајне књиге, коју немају ни далеко већи градови, на преко 300 страна сабрана је 1.791 библиографска јединица у осам поглавља, које пружају слику о географским карактеристикама, историји, културно-просветним приликама, али и споменицима, народном животу, обичајима и стваралаштву, говору и језику, као и о истакнутим личностима краја.

– Ово је први покушај да се сачини попис радова о нововарошком крају, а с правом се може назвати и Библиографија радова о Старом Влаху јер је Нова Варош вековима његово географско, историјско и административно средиште –каже Добрила Аранитовића (76), професора филозофије, библиотекара и истраживача прошлости из Шапца .

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.