Све више насиља у породици

Лане евидентирано 47 жртава насиља (фото:илустрација)

Лане евидентирано 47 жртава насиља (фото:илустрација)

Центар за социјални рад у Новој Вароши прошле године је евидентирао 47 жртава породичног насиља, што је троструко више у односу на пре три године.

Жртве углавном физичког насиља су најчешће жене, које су унутар породичног дома трпеле тортуру супружника односно партнера. Још је страшније што су у већини ових случајева и деца била изложена емоционалном насиљу.

-Патолошка љубомора, сиромаштво и алкохолизам су најчешћи узроци породичног насиља.Углавном је реч о повратницима, који ће ступањем на снагу новог кривичног законика 1.јуна по кратком поступку бити измештани из породичног дома. Насилника подједнако има у граду и на селу, а нема правила ни када је у питању њихов образовни односно социјални статус, с тим што лане нисмо имали ниједну пријаву да је починилац из интелектуалних кругова – каже Наташа Пуцаревић из Центар за социјални рад, координатор тима за превенцију насиља у породици.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.