Скупштина расправља о Скијалишту, "Инови" и погону у Божетићима

Нова седница у понедељак 9. маја

Нова седница у понедељак 9. маја

Нова седница Скупштине општине Нова Варош заказана је за понедељак 9. маја и за њу је предложен обиман дневни ред са чак 32 тачке, а како се незванично сазнаје биће их и више.

Пред одборницима ће се тако наћи иницијатива за једнострани раскид уговора између Туристичке организације „Златар“ и предузећа „Сложна браћа“ о закупу Скијалишта "Златар" на Бријежђима изнад града. Одборници ће морати да се изјасне и о предлогу Општинског већа да се путем јавног надметања прода део погона бивше "Инове" у Кокином Броду, као и о захтеву предузећа „3. март“ из Ивањице да купе затворени текстилни погон у Божетићима за потребе складиштења и прераде шумских плодова и лековитог биља.

Скупштина ће разматрати и предлог Правилника о суфинансирању енергетске санације породичних кућа и станова зашта је опредељено укупно 6,4 милиона динара. Предвиђа се суфинансирање постављања термичке изолације, термотехничких инсталација и уградње соларних колектора за централну припрему потрошне топле воде, као и уградња соларних панела за производњу електричне енергије за сопствене потребе и унапређење термотехничког система путем уградње калориметара, циркулационих пумпи, термостатских вентила и делитеља топлоте.

На дневном реду су и извештаји и планови рада Туристичке организације, Дома културе, Општинског центра за социјални рад, Установе „Спортски објекти“, Регионалне санитарне депоније „Бањица“ и предузећа „Енергија Златар НВ“. Бираће се и нови чланови школских одбора основних школа, као и Општински правобранилац.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.