У Новој Вароши и 20. април освануо под снегом

Веје као у сред зиме - Нова варош јутрос

Веје као у сред зиме - Нова варош јутрос

И среда 20. април осванула је под снегом. У граду је висина белог покривача око 15 , а на Златару, Муртеници и Јавору 40 центиметара, а и даље веје као у сред зиме. Снег је крупан и влажан, лепи се за гране и жице далековода али надлежни кажу да нема већих проблема у испоруци струје. Снега има доста и на коловозима па се саветује опрез током вожње.

У пар наврата падало је и у протеклих десетак дана, било је и јутарњег мраза, а температура се по јединим деловима нововарошке општине спустала и до десетог подеока испод нуле. У Бистрици и селима ближим лимској долини кажу да су априлске непогоде десетковале приносе воћа, па ће шљиве бити тек за пекмез и по који ракијски казан.

У вишим пределима вегетација срећом касни, па од снега и мраза неће бити веће штете. Највећи део општине Нова Варош је изнад 1.000 метара надморске висине. Мештани кажу да снег у ово доба године није никава новост, а јул и август су једини месеци у години у којима није падао. Пре пар година ,16. маја пало је више од 15 центиметара снега, а хронике бележе и да је 16. јуна 1989. за кратко време пало више од 20 центиметара снега.

Снега има доста на коловозу, опрез у вожњи

Као у сред зиме

 

 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.