Професорки Бранки Ракоњац признање Друштва за српски језик

Успешна и као директор - Средња школа

Успешна и као директор - Средња школа

Професорка књижевности из Нове Вароши Бранка Ракоњац добитница је још једног значајног признања. Друштво за српски језик и књижевност Србије доделило јој је награду за висок степен стручности, методичку и педагошку обученост, као и изузетан успех у припремању ђака за републичко такмичење из књижевности за најуспешније писмене задатке ученика средњих школа.


Круна вишедеценијског рада - Бранка Ракоњац

Друштво је, иначе, ове године награде за 11 најбољих професора књижевности у Републици, међу којима је и Ракоњац, доделило поводом пуне три деценије од установљења такмичења средњошколаца из овог предмета. Професорка Бранка Ракоњац је за своје прегалаштво у периоду од 1991.до 2021.године награђена у конкуренцији чак 177 професора у Србији који су у овом периоду освајали награде на републичким смотрама из књижевности односно такмичењима за најуспешније писмене задатке које је установило и организује Друштво за српски језик.

-Ово признање је круна мог досадашњег рада и вишедеценијског професорског стажа – каже за „Варошке новине“ професорка Бранка Ракоњац и истиче : -Почаствована сам нарочито јер награду додељује струка односно највиша национална институција за српски језик и књижевност. Посебно ласка чињеница да се ово признање први пут додељује за прегалаштво у дужем периоду - од чак три деценије.

Бранка Ракоњац награде и признања за стручни и предан рад и залагање у настави освајала је четири године узастопно – од школске 2011/12. па све до 2016. Тај низ успешних резултата би се вероватно и наставио да није преузела функцију директорке нововарошке Средње школе, коју и данас обавља. Њени талентовани ђаци и она су, иначе, признања добијали за најбоље писмене радове посвећене значајним јубилејима и књижевницима – Иви Андрићу, Васку Попи, Данилу Кишу...

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.