Челице: Клизиште "однело" шталу

Срушила се као кула од карата (фото: Н. Пештерац)

Срушила се као кула од карата (фото: Н. Пештерац)

Шталу на имању Лазара Пештерца у Челицама срушило је клизиште, па петоро говеди данима спава под настрешицом од најлона. Бетонски зидови објекта који је пре деценију и по направљен у страни испод сеоског пута поклекли су пред зору, а вредни домаћини једва су успели да из рушевина спасу три краве и двоје телади.

-Супруга је срећом негде око шест сати чула рику крава из штале на којој су већ почели да се обрушавају зидови. Срушила се као кула од карата, а краву коју смо последњу извели једва је успела да се кроз напола срушена врата извуче из рушевине. Краве имају лакше повреде, али је ипак добро како је могло да буде- јада се Лазар Пештерац (62).

Пештерац је упутио општини захтев за помоћ, па би рушевине ових дана требала да обиће стучна комисија како би сагледала размере штете. Штала се срушила половином априла, дан пред снежно невреме.

-Пут који је изнад саме штале асфалтиран је пре пар година, па сумњам да су зидове „начели“ ваљак и друге тешке машине током радова. Површинске воде су временом учиниле своје, а није помогло ни што сам ставио нове бетонске греде на шталу и променио кров – каже Лазар.

Лазар који се и пре одласка у пензију са супругом вратио из Нове Вароши на очевину у Челице, обрађује око 15 хектара земље.

-Супруга Цана (60) које је радила у Гумари још није регулисала пензију, па нам зарада од млека и сира крпи кућни буџет. Решени смо да останемо у Челицама, па би нам општинска помоћ око обнове штале добро дошла- каже Лазар.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.