У иностранству гласа 196 бирача из Нове Вароши

Нова Варош има укупно 12.876 бирача

Нова Варош има укупно 12.876 бирача

На парламентарним и председничким изборима 3. априла, право гласа има  12.876 уписаних у бирачки списак у Новој Вароши. Њих 196 ће, међутим, уместо у својој општини гласати у иностранству, већином у Босни и Херцеговини.

Бирачи који имају место боравишта у иностранству, могли су, наиме, да до 12. марта поднесу захтев да гласају ван граница наше земље, у једном од дипломатско-конзуларних представништава Србије широм света. Према подацима Општинске управе у Новој Вароши, то право је остварило 196 лица. Већина њих, око 150, гласаће у Сарајеву и Бања Луци, а остали у Немачкој, Аустрији, Француској, Русији, САД...

У Новој Вароши се гласа на 39 бирачких места. Биралишта ће бити отворена у времену од седам до 20 сати, а на гласање је ради индетификације потребно понети личну карту или пасош.

Иначе, тренд у паду укупног броја бирача се наставља. У бирачком списку за ове изборе су три лица мање него на референдуму који је одржан крајем јануара, када је у Новој Вароши било 12.879 уписаних.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.