Из Нове Вароши осморо кандидата за посланике

Нова Варош

Нова Варош

Нова Варош заслужује много више, слажу се посланички кандидати из наше општине и кажу да ће уколико добију прилику радити на њеном свеобухватном развоју и бољем животу грађана. По другим питањима имају углавном супростављенe ставове, као уосталом и саме странке које су их кандидовале.

Парламентарни избори одржаће се 3. априла када и председнички, а за место у клупама Скупштине Србије бори се и осморо Нововарошана. Они су кандидати на пет од укупно 19 верификованих листа.

Доктор Бранко Поповић, председник Скупштине општине Нова Варош и директор Дома здравља, кандидат је на листи „Алксандар Вучић - Заједно можемо све“. Он је већ једном био посланик. Каже у новом мандату залагаће се за реализацију свих пројеката који су дефинисани крајем прошле године приликом посете председника Србије Новој Вароши.

-Решавање питања водоснадбевања наше општине, изградња канализационе мреже, изградња трафостанице у туристичкој зони на Златару, реконструкција Средње школе, решавање питања ски стазе, наставак модернизације путне инфраструктуре и побољшање услова за рад пољопривредних произвођача само су део од договореног. Ту су и бројни пројекти у области здравства, културе и спорта, који гарантују бољитак за све грађане – каже Поповић.

Дипломирана правница Емина Салихбеговић на мањинској је листи „Муфтијин аманет – Странка правде и помирења (СПП) – Усаме Зукорлић“. Коалиција „Суверенисти“ коју предводе Саша Радуловић (ДЈБ) и Милан Стаматовић (ЗС), из Нове Вароши има пак два кандидата. То су Ана Софтић, инжењер просторног планирања, и Љубодраг Ковачевић, геометар по струци, који шансу наше општине виде у чвршћим везама са Златибором.

- Посебну пажњу треба усмерити на развој пољопривреде по узору на комшије из Чајетине и њихов Агроиндустриски центар. Имамо и велике могућности за развој здравственог-рекреативног и сеоског туризма, али најпре треба решити проблем око управљања ски стазом. У плану је и проширење Златиборска гондоле на друге туристичке центре у чему је можда и наша шанса. У самом граду треба направити рампе за инвалиде и омогућити им да се несметано крећу и имају приступ установама- кажу Ковачевић и Софтић.

Нововарошана је највише на листи „Бошко Обрадовић-Српски покрет Двери – ПОКС – Милош Парандиловић – Патриотски блок за обнову краљевине Србије“. Чак тројица - Марко Попадић, саобраћајни техничар, Раде Ракетић, угоститељ по струци и Александар Новаковић, машински техничар.

-Туризам би требао да буде полуга развоја, али то захтева нова садржаје и стручне људе. Веће субвенције и опстанак младих су услови за развој села, а крајње је време и да се реши проблем водоснадбевања и обнови јавни превоз за сва села. Залагаћемо се и за развој привреде и оснаживање женског предузетништва, као и спорта кроз улагање у млађе селекције. На жалост многа решења захтевају промену целокупног система, а децентарлизација је кључни услов - кажу Поповић, Ракетић и Новаковић, посланички кандидати „Дрвери“.

На листи коалиције „Борис Тадић – Ајмо људи“ је Ирсад Пушија, механичар машина и постројења, као кандидат Бошњачке грађанске странке. Међу првих десет на листи је и његов страначки колега Јасминко Хаџисалиховић, дипломирани индустријски менаџер и професор физике и технике, који је одрастао у Новој Вароши а сада живи у Београду.

- Златар има потенцијале који су значајни за читаву Републику и због тога цела држава мора да стане иза пројекта развоја овог сада потпуно девастираног краја западне Србије. Развој Златара може да буде одличан пример како би државни интервенционизам, добро планиран и вођен, могао од једног краја који је био крај без перспективе, крај који су људи напуштали, да постане место у које људи почињу да се враћају, у којем почињу да се развијају неке нове пословне шансе- каже Пушија.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.