Влада Србије поклонила санитет Дому здравља

Вредана донација

Вредана донација

 Влада Србије поклонила је Дому здравља у Новој Вароши модерни санитет са свом пратећом опремом.

-Реч је о најсавременије опремљеном возилу за збрињавање пацијената у хитним случајевима. Ова вредна донација пуно ће значити у случајевима ургентних интервенција, што је важан сегмент у генералном унапређењу квалитета здравствене заштите становништва– каже за “Варошке новине” др Бранко Поповић, директор Дома здравља у Новој Вароши.

Локална здравствена установа, иначе, има један од богатијих и опремљенијих возних паркова у Округу и шире. У последњих десет година, од када је на њеном челу др Поповић, а захваљујући подршци државе и локалне самоуправе, набављено је укупно 11 возила. Од тога четири санитетска, три теренска возила комплетно опремљена за пружање хитне медицинске помоћи, такође три путничка аутомобила и једно специјализовано возило за превоз пацијената до центара за дијализу.

У оквиру ове последње велике техничке помоћи Владе Србије , најмодернија санитетска возила добило је укупно 329 здравствених установа у Републици. Вредност донације премашила је цифру од 15 милиона евра. Ова подршка је здравственим центрима и домовима здравља упућена као хитна помоћ у што ефикаснијој борби током пандемије.

-Обавеза државе је да свим здравственим установама обезбедимо најсавременија возила са свом потребном опремом како бисмо и у овом сегменту здравствени систем подигли на виши ниво – рекао је министар здравља Златибор Лончар приликом поделе кључеве санитетских возила директорима здравствених установа широм Србије.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.