Укинута ванредна ситуација у четири месне заједнице

Ништа без тешке механизације

Ништа без тешке механизације

Укинута је ванредна ситуација која је због проблема са снегом уведена 1. марта на делу територије општине Нова Варош. До јуче, ванредно је било у сеоским месним зајдницама Божетићи, Бела Река, Јасеново и Акмачићи.

-Очишћени су сви путни правци, па од прошлог петка нема завејаних кућа. Искористили смо прилику да уз помоћ тешке мехнизације разбијемо снежне бедеме који су се зимус формирали дуж путева , па ће наредних дана уколико буде снега моћи да чисте и возе- каже заменик председника општине Нова Варош Бранко Бјелић.

Снег који је током марта падао у више наврата и јак ветар правили су и по пар метара високе сметове на превојима и усецима. Трактори са раоницима били су углавном немоћни, па су на чишћењу ангажоване утоварне лопате и скипови.

-Нови снег падао је на стари који није стигао да се отопи, па су у једном тренутну били непроходни сви сеоски путеви у ове четири месне заједнице. Имали смо и дав ледена таласа, али на срећу, у планинским селима ове зиме није било проблема са струјом- каже председник општине Нова Варош Радосав Васиљевић. 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.