Мећава опет завејала сеоске путеве

Сметови - јуче у Негбини пре мећаве  (Фото: Боривоје Илић)

Сметови - јуче у Негбини пре мећаве (Фото: Боривоје Илић)

Мећава која бесни од јуче донела је нове невоље мештанима нововарошког краја. Снег је завејао тек очишћене путеве па је од јутрос опет у блокади већина планинских засеока у месним заједницама Божетићи, Јасеново, Бела Река и Акмачићи у којима је пре десет дана проглашена ванредна ситуација. Проблема има и у осталим деловима општине као и у самом граду, док се на магистралним и регионалним путним правцима саобраћај одвија отежано уз повремене застоје.

Током ноћи пало је више од 30 центиметара новог снега. И даље пада, а дува и јак ветар који на планинским усецима и превојима прави метарске сметове.

-Тамо где трактори са раоницима не буду могли да се изборе са снегом и сметовима , опет ће мо ангажовати утоварне лопате и скипове који су протеклих дана били све очистили. На срећу, сва села имају струју- каже председник општине Нова Варош Радосав Васиљевић.

У засеоцима на Јавору и Муртеници кажу да је мећава за кратко време завејала тек очишћене путеве, а да су на појединим деоницама сметови и преко два метра.

-Ноћас и јутрос је толико падао снег и дувао ветар да смо једва могли и до штале. Скоро сви путеви у засеоку су непроходни- каже Мирјана Дуковић из Доње Беле Реке.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.