Признање од колега за професорку француског

Професорка Садија Башовић

Професорка Садија Башовић

Професорка француског језика у нововарошкој  Средњој школи Садија Башовић готово пуне четири деценије несебично преноси своја педагошка и стручна знања на младе нараштаје. За вишедеценијско прегалаштво у области француске културе и књижевности, предан рад и пожртвованост који доприносе угледу ове образовне установе, као и за дугогодишњу организацију прослава Савиндана, Наставничко веће и директор школе доделили су јој недавно специјално признање.

-Прија ми награда колектива. Али ми је, ипак, највеће признање и сатисфакција чињеница да је за 38 година минулог рада , 27 мојих бивших ђака стекло диплому професора француског језика. Неки су професионалну каријеру наставили у Новој Вароши, а већина их је разасута широм земље. Стасали су у добре људе и одличне пегагоге и то је оно што ме највише радује и испуњава - каже за “Варошке новине” професорка Садија Башовић.

Она добијено признање не својата, већ га приписује и својим ђацима, који већ деценијама уназад освајају бројне награде на окружним и републичким смотрама знања, као и конкурсима и јавним позивима националног и међународног карактера. Само током прошле године, ученици професорке Башовић окитили су се са око 25 признања, сертификата и награда за најуспешније радове. Под “диригентском” педагошком палицом своје професорке, нововарошки средњошколци су тако бриљирали на конкурсима расписаним поводом Месеца франкофоније, Европског дана језика, два века од рођења Бодлера, “Сви заједно за родну равноправност”, освајали награде и на Међународном еколошком пројекту који је имао за циљ заштиту Планете земље…

-На многим такмичењима и конкурсима, ученици који уче француски језик остварују заиста завидне резултате, а ја као њихов ментор, без обзира на стање у просвети, увек имам вољу и жељу да им будем “ветар у леђа”, подстакнем их на ангажованији и преданији рад и освајање нових знања – истиче Башовић, која је тренутно поред редовних наставничких обавеза, окупирана и израдом за сада изванредног школског летописа.

Професорка Садија ентузијазам, непресушну инспирацију и енергију не губи ни на пољу ваннаставних активности. У овој школи постало је незамисливо организовање разноразних светковина и свечаности без њених креативних идеја и сценарија, организационих способности, а посебно мотивације ђака на ову врсту активизма. Љубав су јој музика и песма, те своје талентоване ђаке инспирише и на стваралаштво у овој области.Професорка Башовић је цењена у колективу и родном граду, а омиљена међу својим ђацима. И то јој је “најслађе” признање за скоро 40 година рада у просвети.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.