Пионирке ОК Златар завршиле првенство без изгубљеног сета

Понос града - Пионирке Златара

Понос града - Пионирке Златара

Најмлађе одбојкашице Златара понос су града. Први део првенства завршиле су без изгубљеног сета и у плеј-офу који следи покушаће да се домогну титуле шампиона Западне Србије, за девојчице млађе од 15 година.

Пионирска лига Западне Србије броји 16 клубова, који се такмиче у две групе. У плеј-оф иду по две најбоље екипе, које ће се идућег викенда, 12. и 13. марта, борити за улазак у финале. У полуфиналу, Златар ће као првопласирана екипа у својој групи играти на домаћем терену против Борца из Чачка, који је у првом делу заузео друго место у Групи Б. У другом полуфиналном мечу у Чачку се састају домаћа Слобода и ужичка Форма. Према пропозицијама, у полуфиналу се игра само једна утакмица, а у финалу два меча, на домаћем и гостујућем терену.

-Екипа Борца је последњих година најбоља екипа у региону, и очекује нас тежак меч, пун неизвесности. То што су први део првенства завршили као други у групи не треба да заварава- каже тренер одбојкашица Златара Слободан Јојевић.

Одбојкашице Златара једине су у Групи А имале максималан учинак у првом делу првенства. У нашој групи су још и Форма, Ужице, Златибор, Прибој,Тара и Дрина из Бајине Баште и Плеј волејиз Пријепоља. У свим одиграним мечевима девојчице из Нове Вароши славиле су са 3:0.

-Презадовољан сам оствареним резулатом, као и залагањем пионирки које су у сваки меч улазиле с пуно жара и жељом да остваре максималан учинак. Наше девојчице иначе, константно бележе добре резултате, иако смо принуђени да готово сваке године стварамо нову екипу јер нам деца након осмог разреда одлазе због школовања- каже Јојевић.

Пионирке Златара успешно бране боје и своје Основне школе „Живко Љујић“. Ту се боре за пласман на Републичко школско такмичење.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.