Велико интересовање за концерт краљице севдалинки у Новој Варош

Сваки концерт нешто посебно - Амира Медуњанин

Сваки концерт нешто посебно - Амира Медуњанин

Светски призната извођачица севдалинки и традиционала са балканских простора Амира Медуњанин одржаће у понедељак 7. марта (20 сати) концерт у Дому културе, за који у Новој Вароши влада велико интересовање. Цена карте је 700 динара што је више него дупло ниже од цена улазнице за њене друге наступе.

-Партер је 'плануо' за свега пар дана, а сада су у продаји улазнице за места на балкону – кажу у Дому културе.

Биће то први сусрет Амире Медуњанин са публиком у Новој Вароши. А где год гостује премијерно, краљица севдалинки спрема посебан репертоар. Како се најављује, доминираће староградске песме и севдалинке , али у посебној музичкој обради.

-Све песме које обрађујем су универзално лијепе. Различити аранжмани им дају мало боје, а да не ремете сву љепоту севдаха. Све, ипак, зависи од публике. Срце ми је задовољено и испуњено онда када пјевамо заједно – пред сваки концерт воли да истакне Амира Медуњанин.

Босанско-херцеговачка уметница , ове године обележава 18 година музичког стваралаштва. До сада је објавила шест албума. Највећи успех постигао је албум „Дамар“, који је уврштен у 40 најбољих на свету у 2016-тој.

Иначе, улазнице за концерт Амире Медуњанин у Новој Вароши су субвенционисане поводом манифестације „Дани културе“, који се након месец дана трајања, завршавају наступом ове врсне уметнице и њеног инструменталног састава. 

 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.