У Штиткову изгорели сено и штала, мештани прикупљају помоћ

Штета огромна - на месту пожара (Фото: уступљене фотографије)

Штета огромна - на месту пожара (Фото: уступљене фотографије)

У пожару који је у Штикову букнуо у зору изгорела је штала Марку Вјетровићу, са више од 500 бала сена. Домаћин је, срећом, успео да спаси стоку, која ће док не сагради нову бити код првих комшија у Брађан мали. Мештани су покренули акцију да му се помогне, а укључила се и Хуманитарна органитација „Стара Рашка“ из Београда.

Марко Вјетровић (54) обрађује око седам хектара очевине, бави се производњом млека и пољопривреда му је једини извор прихода. Пролетос је проширио стару шталу, заменио греде и прекрио је лимом и таман када је планирао да повећа број грла, стигла га је несрећа. Како се претпоставља, узрок пожара су неисправне електроинсталације.

-Пожар је букнуо рано ујутру у уторак 22. фебруара, а ватру је око шест сати приметио комшија. Успео сам да спасим све четири краве и музилицу, али је на штали чије су димнзије 12 са шест метара изгорело готово све што је могло да гори. До доласка ватраогасаца ватру смо гасили цревима, али није било помоћи.  Штета је огромна- прича за „Варошке новине“ Марко Вјетровић.

У селу за Вјетровића имају само речи хвале. Марко је неожењен и након што им је пре три месеца преминула мајка, сам брине о брату Владимиру (58), који је непокретан због последица службовања на Косову. Комшије апелују на све људе добре воље да помогну, а новчане уплате се могу извршити на текући рачун Удружења грађана етно села Штитково „Кнезови Рашковићи“, број 325-9500600054203-13 код ОТП банке.

-Надамо се да ће чим временске прилике дозволе кренути радови. Власници неколико пилана обећали су рогове и другу грађу, а помоћи ће и 'Стара Рашка'. Одмах након пожара Вјетровиће је посетио и Нићифор Аничићи, Пријепољац који живи у Јужној Африци и председник је Друштва српских домаћина и уручио им ургентну новчану помоћ, а обећао је и лим за кров штале. Очекујемо да ће помоћи и други, јер су Марко и Владимир честити и поштени људи, који заслужују да им се притекне у невољи- каже Милош Вјетровић, председник Удружења „Кнезови Рашковићи“.

Изгорело све што је могло да гори 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.