Скраћено радно време ковид амбуланти при Дому здравља

Дом здравља Нова Варош

Дом здравља Нова Варош

У последња 24 часа COVID-19 је у Новој Вароши потврђен код четири лица, а једноцифрен број био је и у последњих десетак дана.  Пад у броју новооболелих бележи се у целој Србији, све мање је и прегледа, па је скраћено радно време свих тријажних јединица у Републици. Због тога ће ковид амбуланта при Дому здравља у Новој Вароши  радити сваког дана у периоду од 7 до 17 сати.

Корона је у нововарошком крају готово потпуно утихнула, те су и локални болнички капацитети од пре неколико дана поново ван ковид система.

-У последњих десетак дана епидемијска ситуација са короном се готово у потпуности стабилизовала. У ковид амбуланти се дневно обави свега пет до шест прегледа– каже за „Варошке новине“ директор Дома здравља др Бранко Поповић.

Корона је утихнула, а процес имунизације је готово заустављен и пре него што је вирус изгубио снагу. Досадашњи биланс вакцинисаних у нововарошком крају је око 6.500, што је око половина одраслог становништва на територији општине.

Иначе, све службе локалне здравствене установе вратиле су се у нормалан режим рада, а активне су и амбуланте по сеоским месним заједницама.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.