Још једна златна медаља за Тањину дечју торту

Тања Матовић

Тања Матовић

Нововарошанки Тањи Матовић (54) била су потребна два дана да направи победничку торту на јагодинској Тортиљади, традиционалној манифестацији коју организује тамошње Удружење „Слатки осмех“. Слатка посластица наше вредне и креативне суграђанке била је најуспешнија у категорији дечјих торти.

Ово је Тањино друго признање за редом на овом такмичењу. И лане је њена торта „Зимска идила на Златару“ била најбоља у истој категорији слаткиша.

Овогодишња златарска „слатка“ мајсторија, тешка десетак килограма, одушевила је стручни жири, али и публику која јој је путем интернета дала највећи број гласова.

-Драго ми је што сам на истом такмичењу освојила дуплу „круну“ – каже за „Варошке новине“ Тања Матовић и додаје : -Као и за остале посластице, и за ову торту су потребне спретне руке, машта, креативност, као и дебели живци и стрпљење. Потрудила сам се посебно око декорације, како би она заблистала у пуном сјају. Овог пута ми је помогла и пријатељица Славица Ремовић, са којом, иначе, правим све врсте слатких ђаконија.

Тања је туристички радник и прављењем колача и торти се за сада више бави из хобија, него да би остварила неку значајнију финансијску корист. Али јој, како каже, сваки динар значи да би допунила кућни буџет. Наша суграђанка је у протеклих неколико година колико се бави овим „слатким“ послом направила више од 500 торти. Поводи и прилике су различити, а Тањине бравуре нашле су се на бројним рођенданима, свадбама, младеначким свечаностима, и то ван територије општине, земље, па и шире.

-Највише се траже Нугат, Чоко, Реформа, Милка, Нутела и Москва шнит торта. По наруџби радим и ситне колаче, али ређе, специјалност су ми, ипак, торте – каже Тања и истиче : -Уживам у прављењу торти, иако је потребно доста рада, труда и љубави, али и финансијског улагања и праћења трендова. Али у овом стресном времену, то ме и ментално релаксира и смирује. Да сам млађа и да треба да започнем са неким бизнисом, то би сигурно била нека радионица за прављење торти, колача и других слатких и сланих ђаконија.

Тања и Славица са победничком тортом 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.