Мухарем Баздуљ гост Библиотеке „Јован Томић“

Петак 25. фебруар у 19 сати

Петак 25. фебруар у 19 сати

Библиотека „Јован Томић“ организује у петак 25. фебруара књижевно вече на коме је гост Мухарем Баздуљ, писац, новинар и преводилац. Книжевно вече почиње у 19 сати.

Мухарем Баздуљ рођен је 1977. у Травнику. Дипломирао је енглески језик и енглеску и америчку књижевност на Филозофском факултету у Сарајеву, а од 2012. живи и ради у Београду.

Један је од најбољих младих писаца са ових простора. Његови романи су објављени и у преводима на енглески, немачки, пољски, бугарски и македонски језик. Осим романа, пише кратку прозу те есеје и публицистику. Поједине приче и есеји преведени су на петнаестак језика.

Редовно пише за сарајевски дневни лист „Ослобођење“, као и за београдску „Политику“ и магазин „Недељник“.  Награду за најбољег новинара у штампаним медијима у Босни и Херцеговини, које додељује Друштва новинара БиХ, добио је 2013. године. Идуће године редакција београдског листа „Данас“ додељује му награду „Станислав Сташа Маринковић“ за новинарску храброст и истраживачко новинарство, а Удружења новинара Србије награду „Богдан Тирнанић“ за најбољи коментар.

Међу делима које је превео са енглеског језика су и књига изабраних песама ирског нобеловца В.Б. Јејтса, те књига преписке Алена Гинсберга и Џека Керуака.

 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.