Усвојен први ребаланс, највише пара за МОСИ

Са седнице Скупштине општине Нова Варош

Са седнице Скупштине општине Нова Варош

Буџет општине Нова Варош увећан је за 134 милиона динара и сада износи нешто више од 900 милиона, а највише новца овим ребалансом опредељено је за спортску инфраструкуру и организацију 57. МОСИ које ће се средином јула одржати у граду на падинама Златара. Одлуку о првом овогодишњем ребалансу одборници су донели већином гласова на седници локалног парламента одржаној у петак.

Туристичка организација Златар добила је још шест милиона динара за организовање манифестација, Јавна установа "Спортски објекти" 1,3 милиона, а Дому кулутре милион динара за текуће одржавање објекта. За завршетак радова на Трасфер станици „Бањица“ и набавку специјализиованих камиона ребалансом је издвојен 31 милион, док ће у путну инфраструктуру бити уложено додатних 15 милиона динара. За изградњу дечијих игралишта планирано је 6,7 милиона, док је за превоз средњошколаца намењено 3,4 милиона динара. За зимско одржавање путева издвојено је додатних пет милиона, а на име учешћа општине у набавци машине за одржавање канализације седам милиона динара.

-Ребалансом буџета чак 50 милиона динара опредељено је за санацију спортских терена због организације МОСИ, а највише посла биће на Градском стадиону Браношевац, на коме ће се одржати око 50 посто такмичења. Најургентнија је замена тартан подлоге на атлеткој стази, а радиће се и фудбалски терен, свлачионице , трибине. Помоћ у радовима тражеће мо и од државе. Очекујемо учешће више од 2.500 спортиста из око 30 градова и општина – рекао је председник општине Нова Варош Радосав Васиљевић.

Против предложеног ребаланса гласала је опозиција. У ГГ „Опстанак“ кажу да нису против планираних радова, али да им смета „аљкав рад“ општинске власти. Према њима, чињеница да су ребалансом распоређена „неутрошена средства“ пренета из прошле године, довољно говори о лошем раду актуелне општинске власти.

(Опширније у наредном броју „Варошких новина“)

 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.