Пред одборницима први ребаланс општинског буџета

Са децембарске седнице СО Нова Варош

Са децембарске седнице СО Нова Варош

Нa редовнoj седници Скупштине општине Нова Варош која је заказана за петак 18. фебруара, одборници ће расправљати и о предлогу за први ребаланс општинског буџета. Предложено је укупно 14 тачака дневног реда.

Уколико буде прихваћен предлог председника Скупштине општине Бранка Поповића, разматраће се и предлог о измени и допуни Правилника о суфинансирању мера енергетске санације стамбених зграда, породичних кућа и станова, који је усвојен крајем јуна прошле године. За ову намену лане је било опредељено два милиона динара, али уговор о суфинансирању замене столарије у 24 домаћинства која су прошла на конкурсу, није потписан, због наводно процедуралних разлога. У међувремену добављачи су повећали цену столарије, па предложена измена Правилника предвиђа да субвенција коју дају општина и држава износи максимално 60 посто од укупне вредности појединачне инвестиције са ПДВ-ом (према ценовнику столарије из јануара ове године), док би власници кућа и станова учествовали са 40 посто. Раније је то било пола пола.

На дневном реду седнице која ће бити одржана у Дому културе, наћи ће се и предлог Локалног акционог плана запошљавања за ову годину, као и извештај о раду за прошлу и план рада Библиотеке „Јован Томић“ за ову годину. Расправљаће се и о предлогу Надзорног одбора за расписивање конкурса за директора Комуналног предузећа „3. септембар“, а биће именована и нови чланови Комисије за родну равноправност и Савета за родну равноправност Скупштине општине Нова Варош. Пред одборницима ће се наћи и Извештај о раду Општинског већа у прошлој години.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.