Почињу "Дани културе", на отварању кабаре и изложба слика

Богат програм од 8. фебруара до 7. марта - Дом културе

Богат програм од 8. фебруара до 7. марта - Дом културе

Кабареом Микија Дамјановића и изложбом слика Ликовног клуба “Златарска палета” сутра увече (уторак у 19.30 сати) биће отворени “Дани културе”, традиционална манифестација која се у Новој Вароши, са мањим прекидима, организује већ више од пет деценија.

На овогодишњем програму, који ће у организацији Дома културе ”Јован Томић” трајати до 8.марта, наћи ће се десетак квалитетних позоришних, музичких, филмских, књижевних и ликовних садржаја. Централни догађај  је концерт регионалне певачке звезде Амире Медуљанин, у понедељак 7. марта. Концерт популарне "краљице севдаха" која први пут гостује у Новој Вароши, почиље у 20 сати и овим концертом ће и званично  бити спуштена завеса на овогодишње “Дане културе”.
 
-Ове године смо инсистирали на квалитету догађаја, а не на њиховој бројности, поготово у овим условима короне која је, баш као и лане, у значајној мери како редуковала садржаје, тако и отежавала договоре са уметницима односно потенцијалним учесницима програма – каже за “Варошке новине” директорка  Дома културе Михрија Хаџић и истиче: -Успели смо, ипак, да за домаћу публику организујемо разноврстан програм, у складу са њиховим различитим уметничким сензибилитетом и интересовањима. И како би задовољили све старосне категорије љубитеља културних дешавања – од оних најмлађих до наших старијих суграђана.

Манифестацију ће тако овог пута колективном изложбом отворити нововарошки сликари – чланови Ликовног клуба “Златарска палета”. Догађај је заказан за сутра увече у пола осам, а у 20 сати публици се се представити београдски глумац Мики Дамјановић. Он ће са музичким сарадницима извести кабаре под називом “Чезнем да вам кажем”.

Филмски догађаји планирани су за 10. и 11.фебруар. На репертоару ће се тих дана наћи домаћи филмски хит “Златни дечко”, а пројекције су у 18 и 20 сати.

Организатори су се потрудили да испоштују и жеље најмађих Нововарошана. За њих ће 17.фебруара бити приказана дечија позоришна представа “Успавана лепотица”, у извођењу београдског професионалног глумачког ансамбла. Комад ће бити изведен у два термина – у 9.30 и 13.сати. У Дому културе напомињу да ће током манифестације бити одржана још једна представа за децу, а она је на програму 2.марта у истим терминима када и “Успавана лепотица”.

Домаћи љубитељи театра имаће прилику да 18. фебруара (у20 сати) уживају у љубавној комедији “Шта ћемо сад?” . Изводе је познати драмски уметници - чланови београдског Yugo arta, а по мотивима текста Бранка Ђурића Ђуре.

-У плану је да до краја манифестације приредимо и једну промоцију књиге за поклонике писане речи. О термину овог догађаја, публику ћемо накнадно обавестити – најављује директорка Хаџић, и позива све наше суграђане да својим присуством допринесу да традиционална смотра глумаца, певача, сликара, књижевника заблиста у пуном сјају.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.