Црвени крст: Имамо довољно гардеробе за социјално угрожене

Општина Нова Варош

Општина Нова Варош

Породице слабијег материјалног стања које немају за гардеробу, могу нам се обратити за помоћ, кажу у Општинској организацији Црвеног крста у Новој Вароши поводом акције донирања половне гардеробе коју су пре пар дана покренули поједини наши суграђани. На позив појединаца, грађани су половну одећу намењену угроженима качили на конопац који је до јуче био раширен на тротоару наспрам зграде Општине у центру града, што је изазвало различите коментаре.

-Таква гардероба се мора чувати и класификовати у адекватном простору, који Црвени крст поседује. У магацину имамо одређену количину и нове гардеробе, посебно за децу, па се нашој организацији могу обратити социјално угрожене породице, којима је потребна ова врста помоћи. Половну гардеробу можемо примати и издавати угроженим суграђанима једино уколико је она чиста и хемијски очишћена, о чему се мора поседовати потврда – каже се у саопштењу Општинске организације Црвеног крста у Новој Вароши.

За све информације грађани се могу обратити Црвеном крсту Нова Варош на телефон 033/62-254.

-Црвени крст Нова Варош увек је бринуо о својим суграђанима, лошијег материјалног стања, посебно о социјално најугроженијима. Та помоћ се односи на помоћ у основним животним намирницама, храни и хигијени, као и у гардероби - кажу у Црвеном крсту Нова Варош.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.