У акцијама Црвеног крста лане прикупљено 250 литара крви

Све више и младих који добровољно дају крв

Све више и младих који добровољно дају крв

Општинска организација Црвеног крста у Новој Вароши позвала је суграђане да још једном покажу хуманист и да добровољно дају крв у новој акцији коју организују у сарадњи са Заводом за трансфузију крви Ужице. Акција добровољног давалаштва крви биће организована на Савиндан, 27. јануара, у Дому културе “Јован Томић” у времену од 9 до 15 часова.

Нововарошки Црвени крст прошле године имао је запажен учинак на многим пољима хуманитарног рада, а активности су посебно биле усмерене на мотивисање, окупљање и реализовање акција добровољног давалаштва крви. У овој области постигнути су изванредни резултати, о чему сведочи податак да је лане драгоцену течност дало близу 600 добровољних давалаца, што је рекордна бројка имајући у виду да су све акције организоване у условима короне. Добровољно давалаштво крви у златарском крају, иначе, већ готово две деценије карактерише одличан одзив и спремност да се хуманост покаже на делу.

Локална организација Црвеног крста је током прошле године, у сарадњи са ужичким Заводом за трансфузију крви, спровела чак 12 редовних односно ванредних акција на којима је прикупљено 250 литара крви.

-Са оваквим учинком, добровољни даваоци крви са подручја општине Нова Варош високо су позиционирани и Златиборском округу и шире, а њихова спремност да у свакој прилици помогну суграђанима у невољи вредна је поштовања и заслужује признање читаве заједнице – истиче Милена Јојевић, секретарка Општинске организације Црвеног крста. Она подсећа да су у овој организацији скромно и у складу са свим прописаним мерама заштите од ковида, обележили и Светски дан добровољних давалаца – 14.јун, када се традиционално додељују признања и захвалнице најзаслужнијима у овој области.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.