Паре из општинског буџета добило 16 спортских клубова

Фудбалски клуб

Фудбалски клуб

Општина ће ове године спорт у Новој Вароши подржати са укупно 22 милиона динара, а на средства из буџета моћи ће да рачунају локални Спортски савез и 16 клубова.

Одлуком Општинског већа, а на предлог надлежне комисије за расподелу средстава у области спорта, формиране решењем председника општине Радосава Васиљевића, од планираних 22 милиона динара, 21 милион ће бити издвојен за редовне програмске активности локалних спортских организација, док ће милион динара бити утрошено на посебне пројектне активности, међу којима су и школска олимпијада , такмичење у пливању и беба у пузању и друге сличне спортске манифестације.

Највише пара из општинске касе, баш као и претходних неколико година, добиће Спортски савез Нове Вароши. Он ће моћи да рачуна на 4,2 милиона динара, што је 20 одсто од укупног спортског „колача“. То је, иначе, и законски максималан износ који једна спортска организација може добити на локалном нивоу.

По 3,78 милиона динара или 18 процената спортског буџета опредељено је за активности Фудбалског и Омладинског кошаркашког клуба „Златар“. Рукометашима ће на располагању ове године бити 3.412.500 динара (16,25 процената). Одбојкашки клуб „Златар“ ће из општинске касе моћи да рачуна на 1.155.000 динара (5,5).

Све остале спортске организације на локалу добиће знатно мање новчаних средстава за свој рад. Тако Клубу малог фудбала „Златар 033“ следује четири процента спортског општинског колача или 840.000 динара, Шаховски клуб добиће 735.000 динара (3,5 одсто), док ће Спортско удружење „Увац“ и Женско кошаркашко удружење „Златар“ морати да се задовоље са по три одсто спортског буџета или са по 630.000 динара.

Скијашки клуб „Ски ленд“ ће из општинског буџета финансијски бити подржан са 472.500 динара, карате клуб „Златар“ са 420.000 динара, а истоимено Планинарско-смучарско друштво са 210.000 динара колико ће добити и скијашко удружење „Ски Тим Златар“.

На по 105.000 динара из општинске касе моћи ће да рачунају Клуб борилачких спортова „Златар“, Спортско удружење Нова Варош и Фитнес удружење Кинезис Златар.

Атлетски и стонотениски клуб добиће паре из локалног буџета уколико у предвиђеном року доставе решења о дозволи за рад и другу потребну комплетну документацију.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.