Ледено у нововарошком крају – јутрос 28 испод нуле !

Упркос ниским температурама живот нормално тече (Фото: Н. Пејовић)

Упркос ниским температурама живот нормално тече (Фото: Н. Пејовић)

Нова Варош осванула је у „дебелом“ температурном минусу, а слично је и у већем делу Србије. Како је саопштио Републички хидрометеоролошки завод, сунчано и веома хладно време задржаће се током целог дана, док током ноћи следи наоблачење са слабим снегом.

Како тврде мештани, у појединим деловима Беле Реке жива у термометру се јутрос пред зору спустила до чак 28. подеока испод нуле, а изузетно хладно је било и у другим деловима општине. У Рутошима је измерено минус 26 степени , у Радоињи минус 24, у Јасенову минус 24, Новој Вароши минус 22,  у Бистрици минус 16...

Ниске температуре донеле су и проблеме мештанима. Заледили су поједини сеоски водоводи, као и вода у кућним инсталацијама. На муци су били и власници „дизелаша“ - ледила је нафта па многи нису успели да покрену своја возила. Надлежни међутим кажи, да све комуналне службе функционишу без проблема, а топло је и у становима, школама и пословним просторијама прикљученим на градске котларнице.

У нововарошком крају кажу да су навикли на мразеве.

-Овде код нас на Равном Тору на Муртеници, на 1.300 метара надморске висине, претпрошле године је почетком јануара измерено 29 степени испод нуле. Јутрос је минус 20 и греје зубато сунце, али упркос мразу живот тече нормално- каже мештанин Десимир Спасојевић.

У Радоињи, јутрос у 6:34 часова измерена су 24 степена испод нуле (Фото: А. Лековић)

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.