Болница поново у ковид систему, тренутно 25 пацијената

Дом здравља и Болница Нова Варош

Дом здравља и Болница Нова Варош

Издвојено одељење ужичке болнице у Новој Вароши поново је у ковид систему и тренутно се у њему лечи 25 пацијената. Директор Дома здравља др Бранко Поповић каже да је епидемиолошка ситуација изразито неповољна. Две ковид амбуланте  у пуном су „погону“ и раде свакодневно у периоду од 7 до 22 сата.
 

Нова Варош од почетка јануара трпи најјачи удар короне од почетка пандемије

-И по броју новооболелих и по броју прегледа епидемиолошко стање је све сложеније. Дневно се у просеку инфицира од 70 до 100 Нововарошана, а у тријажним јединицама се обави чак 200 прегледа, од којих су готово половина први – упозорава за „Варошке новине“ др Бранко Поповић.

-Након новогодишњих празника са симптомима ковида јављали су се углавном млади. Последњих дана, међутим, инфекција се очекивано прелила на средовечну и старију популацију. Међу њима се бележе и средње тешке клиничке слике, што је захтевало хоспитализацију односно поновно враћање болнице у ковид систем- каже др Поповић.

Доминантан је омикрон сој, а његови типични симптоми су: упала горњег респираторног тракта, висока температура, главобоља, малаксалост, болови у зглобовима и костима...Међу оболелима има и невакцинисаних и вакцинисаних, с тим што и даље предњаче ови први.

И док корона букти, вакцинација је готово у потпуности утихнула. У локалном Дому здравља настављају са апелима на имунизацију. Већ дуже време стојимо на цифри од 6.500 вакцинисаних. Вакцина различитих произвођача има у довољним количинама. Нова Варош, иначе, предњачи у Златиборском округу по броју имунизованих здравствених радника.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.