У Новој Вароши 72 посто гласало за промену Устава

Гласало 36,8 посто уписаних - гласачко место у Заводу код Дома здравља

Гласало 36,8 посто уписаних - гласачко место у Заводу код Дома здравља

И Нова Варош је свој глас дала предложеним променама Устава Србије у области правосуђа. На референдуму који је одржан јуче, у овој општини за је гласало 72,2 посто изашлих, а 27,2 посто против.

Према незваничним резултатима, од 12.879 Нововарошана са правом гласа гласало је њих 4.745, односно 36,8 посто. За потврђивање Акта о промени Устава Републике Србије гласало је 3.428, а против 1.293 грађана.

За предложене промене Устава гласала је и већина грађана Србије, где је излазност била нешто више од 30 посто. Како је синоћ саопштила Републичка изборна комисија на основу трећине обрађених листића, за предложене уставне промене гласало је 61, 84 посто од броја изашлих, а прoтив 37, 1 посто. Према речима председника Србије Александара Вучића, разлика између оних који су заокружили  „да“ и оних  „не“ је  око 400.000 гласова.

Са саопштеним резултатима се међутим не слаже део опозиције. Према речима председника Српског покрета Двери Бошка Обрадовића - „не“ је победило у највећим градовима Србије, и он је оптужио власт за прекрајање воље грађана на нивоу Републике.

(Опширније у следећем броју „Варошких новина“)

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.