Пливање за Часни крст на Богојављење у Кокином Броду

Сваке године велико интересовање

Сваке године велико интересовање

Након прошлогодишње паузе због короне, ове ће се на Златарском језеру опет пливати за Часни крст. По традицији плива се на Богојављење 19. јануара код Визиторског центра у Кокином Броду, а манифестација почиње у 11 часова.

Пливаће се на деоници дугој 33 метра, у част и спомен на Христове године живота на земљи пре васкрснућа, а сви заинтересовани могу да пријаве своје учешће до 18. јануара (уторак), на број телефона 063/170-54-00. И овогодишње пливање за Богојављенски крст, осмо по реду, организују Туристичка организација „Златар“, Општина Нова Варош и црквена Општина Нова Варош уз благослов епархије Милешевске.

На Богојављење 2020. године, када је манифестација последњи пут организована, пливало је 19 одважних из Нове Вароши, Ужица, Прибоја, Пријепоља и са Златибора. До Часног крста прва је допливала Сунчица Богићевић (15) из Ужица, једина девојка међу учесницима.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.