Општина увећала накнаде за незапослене породиље

Општина Нова Варош

Општина Нова Варош

Незапослене породиље са местом пребивалишта у општини Нова Варош примаће у будуће знатно већу новчану надокнаду него пре. Одлука коју су недавно донели одборници локалног парламента  примењује се од 1. јануара. Накнаде за новорођенчад нису се мењале.

Према овој одлуци, наезапослене породиље ће за прворођено дете месечно добијати 15.000 динара, за другорођено 20.000 и за трећерођено и свако наредно дете 25.000 динара. Накнаду примају док дете не напуни годину дана.

-Према старој одлуци ова накнада је износила 12.000 динара за прворођено дете, а за свако наредно, закључно са петорођеним дететом, овај износ се увећавао за по 3.000 динара. То значи да су незапослене породиље за пето дете месечно примале 24.000 динара- каже Данијела Топаловић, саветник на пословима дечје заштите у општинској управи.

У 2021. години је рођено свега 79 малишана, што је најмањи број у последњих десет година. Током 2020. у Новој Вароши је рођена 91,а годину пре 107 беба. У овом пероду највише беба је рођено 2016. године – њих 111.

 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.