У недељу републички референдум, у Новој Вароши 12.879 гласача

Гласа се на 39 места - зграда општинске управе

Гласа се на 39 места - зграда општинске управе

У недељу 16. јануара одржаће се републички референдум о промени Устава Србије у делу који се односи на избор судија и тужилаца. У Новој Вароши право гласа има 12.879 уписаних у бирачки списак.

Према одлуци коју је потписао председник Скупштине Србије Ивица Дачић, грађани ће се на референдуму изјаснити о питању: „Да ли сте за потврђивање Акта о промени Устава Републике Србије?".

-За успех референдума више није потребна излазност од 50 одсто уписаних бирача, већ ће се усвојити одлука за коју је гласала већина изашлих бирача, без обзира на проценат излазности. Грађани ће се изјаснити заокруживањем 'да' или 'не' који су понуђени као одговор на референдумско питање- појашњава за "Варошке новине" Јелена Лековић, председница Општинске изборне комисије.

Референдум ће се у општини Нова Варош спровести на 39 гласачких места, у времену од 7 до 20 часова. Могу гласати само грађани уписани у бирачки списак који имају важећу личну карту или пасош.

-Биће два гласачка места мање него на последњим изборима. Због техничких проблема укинуто је гласачко место у стамбеној згради у градском насељу Зебиновац па ће део бирача са овог бирачког места гласати у Шумској а део у Заводу код Дома здравља. У Рутошима су два бирачка места спојена у једно и оно ће бити у згради основне школе-кажу у Општинској изборној комисији.

 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.