Почиње скијање на Златару, вози само „сидро“ !

Радиће само горњи део стазе (архивски снимак)

Радиће само горњи део стазе (архивски снимак)

Коначно почиње скијање на Златару, али ће и ове зиме уместо четвороседне жичаре радити само ски-лиф типа „сидро“ у горњем делу стазе.

Како је саопштила Туристичка организација „Златар“ скијалиште на Бријежђима изнад града почиње са радом у уторак 11. јануара, а цена ски паса је 1.200 динара за децу и 1.500 динара за одрасле. Стаза ће радити сваког дана у времену од 10 до 15 часова.

Почетак рада стазе је првобитно био планиран за 29. децембар, али је одложен наводно због наглог отапања снега. Због тога су камиони предузећа „Путеви Златар“ протеклих неколико дана довозили снег са висова Златара. Ради и вештачко оснежавање, а закупцима на руку иде и снег који је јутрос почео да пада.

У предузеће „Путеви Златар“ из Дрмановића које је 2014. преузело стазу на 15 година, потврдили су недавно за „Варошке новине“ да одустају од скијалишта због наводно великих губитака и нерешених имовинских односа у доњем делу стазе. Због тога је рад скијалишта ове зиме био под знаком питања. У локалној самоуправи пак кажу да су са закупцом постигли договор да пусти у рад скијалиште, а да се у ходу ради на условима за раскид уговора. (Више о томе у броју "Варошких новина" који је у продаји).

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.