Новогодишњи пакетићи и позоришна представа за најмлађе

Позоришна представа у Дому културе

Позоришна представа у Дому културе

Општина Нова Варош обезбедила је новогодишње поклоне за 120 малишана са сеоског подручја, док им је Дом културе даривао позоришну представу “Није то ситница бити пахуљица”, у извођењу професионалног театра “Максимус” из Београда. И Општински центар за социјални рад је поводом наступајућих празника пакетићима обрадовао 90 малишане чији су родитељи слабијег материјалног стања.

“Слатке” пакетиће и део школслог прибора, укупне вредности од око 65.000 динара, добили су сви предшколци и ученици нижих разреда основне школе у Божетићима, Радоињи, Бистрици , Акмачићима и Јасенову.

Дарови су малишанима уручени на пригодној свечаности у Дому културе, а подели пакетића претходила је занимљива позоришна представа под називом “Није ситница бити пахуљица” у извођењу професионалне глумачке трупе из Београда. 

Ову акцију, иначе, већ пету годину за редом организују Канцеларија за младе, општинско Одељење за локални екомоски развој и Дом културе, а под покровитељством председника општине Радосава Васиљевића.

-Акцијом смо обухватили баш сеоске малишане јер су њима теже и у мањем обиму доступнији различити културни, забавни, спортски, едукативни и други садржаји у односу на њихове вршњаке у граду – каже председник Васиљевић и подсећа да локална самоуправа годинама уназад издваја значајна средства за бригу о деци, породици и подстицај наталитета. –Све чинимо да живот деце буде што квалитетнији а њихово детињство срећније. Деца су залог за будућност, а ова акција има готово симбиличан значај уз поруку да и ове новогодишње и божићне празнике желимо да проведу у што пријатнијом атмосфери – додаје председник Раде Васиљевић.

Општински Центар за социјални рад је за 90 деце, узраста до 15 година, родитељима поделили новогодишње пакете у вредности од по 1.300 динара, као и једнократну помоћ у износу од по 6.000 динара. Укупна вредност овогодишњег поклона је око 660.000 динара.

Са поделе пакетића у Центру за социјални рад

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.