Павле Марковић: Најискуснији међу трговцима

Активан и у пензији: Павле Марковић

Активан и у пензији: Павле Марковић

Са радним искуством од преко пет деценија, власник продавнице погребне опреме „Венац“ Павле Марковић, издваја се и предњачи међу овдашњим трговцима. Док су његове колеге, након испуњења услова за пензионисање, отишле у мировину, он је наставио да се бави професијом, за коју се определио још у раној младости.

Трговинску радњу у Карађорђевој улици, прву ове врсте у нововарошкој општини, Павле је отворио пре 14 година и она му, каже, много значи јер га стимулише да буде активан, омогућава да буде у контакту са људима и квалитетно испуни пензионерске дане.

-Трговина погребном опремом је специфичан посао. Људи се растају са својим најмилијим, скрхани су болом, већини се то дешава први пут у породици. Ја сам ту да им помогнем у избору, упутим шта им је све потребно од опреме и ту ми је од користи моје вишегодишње искуство – каже Павле.

У трговинске воде Павле је упловио давне 1965.године као ученик специјалне школе „Борова“ у Новом Саду, у којој су се обучавали будући упосленици ове тада реномиране југословенске фирме. Са 40 година радног стажа у нововарошкој продавници „Борова“ стекао је заслужену пензију.  

 (Комерцијална репортажа)

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.