Усвојен буџет општине Прибој за 2022. годину

Са седнице Скупштине општине

Са седнице Скупштине општине

Буџет Општине Прибој за 2022. годину износи 1,38 милијарди динара, приближно као и ове.

У локалној самоуправи кажу да ће наредна година бити још интензивнија по инвестицијама него предходне. Очекује се завршетак радова на путу од Кокиног Брода до Прибојске Бање, изградња кружног тока на Јармовцу, санирање депоније Друглићи, завршетак радова на трансфер станици „Бањица” и изградња Рециклажног центра. У 2022. планирана је такође и реконструкција зграде Гимназије, изградња затвореног базена у школском комплексу у Новом Прибоју, као и завршетак реконструкције зграде школе у Бучју за Школу у природи.

-У наредној години очекује нас и реконструкција постојеће и изградња недостајуће канализационе мреже, у другој фази је планирано и Постројење за пречишћавање отпадних вода, предстоји и реконструкција Болнице и Дома здравља, као и проширење пута до ових здравствених установа али и фабрике Полиестер- кажу у Општини Прибој.

На последњој седници Скупштине општине у овој години, одборници су усвојили су и План развоја општине Прибој до 2028. године. Одлуком одборника нови директор Дома културе је Светлан Милинковић, досадашњи вршилац дужности, а нови вршилац дужности директора Општинског центра за социјални рад Здравко Никачевић, док је за директора недавно формираног Центра за развој услуга социјалне заштите именована Светлана Шалипур. Вршилац дужности директора ЈП Топлана је Марко Јањушевић, досадашњи енергетски менаџер општине Прибој, док су за вршиоце дужности директора Туристичке организације и Спортског центра Прибој поново именовани Владан Радовић и Саво Спасојевић.
* * *
Пројекат „Прибојска хроника на сајту Варошких новина“ је суфинансиран из буџета Општине Прибој (Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства)

                                                                                                                

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.