Одржане 49. Лимске вечери поезије

Учесници фестивала

Учесници фестивала

Ана Мариа Хорват ученица кикиндске гимназије, победница је 49. Лимских вечери поезије, чије је финале одржано у Прибоју 22.до 24.децембра.

Ове године, у град поезије, на престижну југословенску песничку манифестацију, Лимске вечери поезије, која траје непуних пола века, стигло је 30 песничких циклуса средњошколаца из Србије, Црне Горе и Босне и Херцеговине.

Младој песникињи, из војвођанске равнице, ово је победнички првенац, али као и многима пре ње, вероватно значајна одскочна даска, у даљем царству поезије.

Победници је припала награда - штампање збирке поезије, коју обезбеђује организатор, Дом културе из Прибоја.

Судећи по одзиву на конкурс и избору стручног жирија на завршни део манифестације, девојке су ове године изгледа биле маштовитије од својих другара, па је тако друго место припало Милици Боровчанин са Сокоца, а треће Татјани Маринковић из Косјерића.

Песнички фестивал на обалама Лима у Прибоју догодине обележава изузетан јубилеј - 50 година трајања. Али, судећи по инспирацији младих песника и културних ентузијаста, трајаће бар још најмање толико.

Током овогодишњих песничких дружења на обалама Лима, промовисана је књига "Атлас невидљивог", прошлогодишњег победника ЛВП Јеврема Недељковића, као и књига "Дрво завичаја", односно прибојски пенсички круг, аутора Мирка Иконића.

Овогодишње Лимске вечери поезије одржане су под покровитељством Министарства културе и Општине Прибој.

Извор: Општина Прибој
* * *
Пројекат „Прибојска хроника на сајту Варошких новина“ је суфинансиран из буџета Општине Прибој (Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства)

                                                                                                                      

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.