МОСИ идућег лета у Новој Вароши

Преузели заставу Игара - Нововарошани у Соколцу

Преузели заставу Игара - Нововарошани у Соколцу

Наредне МОСИ биће одржане идућег лета у Новој Вароши, одлучено је на Скупштини Игара која је одржана у граду на падинама Златара. Представници градова и општина учесника Игара, прихватили су оправдање домаћина, па ће се ова највећа аматерска спортска манифестација на простору Балкана организовати у наредном периоду према раније утврђеном реду. Домаћин 58. МОСИ 2023. биће Колашин, а после тога Ужице.

Првобитни план је био да се 57. МОСИ одрже 2020. у Новој Вароши, али је због пандемије корона вируса све одложено за две године.

-Наредни састанак Сталног комитета и Скупштине МОСИ биће одржан крајем фебруара у Новој Вароши како би се сагледала тренутна ситуација са пандемијом короне и евентуално утврдио датум одржавања Игара. У складу са важећим епидемиолошким мерама, донеће се и одлука под којим условима ће моћи да наступају спортисти- каже Љубивоје Вранић, председник Скупштине МОСИ и Општинског спортског савеза Нова Варош.

Пре тога одборници Скупштине општине су на седници одржаној 23. децембра потврили ранију одлуку да Нова Варош буде домаћин наредних МОСИ 2022. године, мада је било и предлога да се због беспарице понуди Колашину замена термина.

Нова Варош ће због МОСИ у наредном периоду морати детаљно да реконструише већину спортских борилишта на отвореном у граду, а радови ће према првим проценама коштати више од 100 милиона динара. Како кажу у Спортском савезу, најургентнија је замена тартан подлоге на атлетској стази Градског стадиона на Браношевцу на коме ће се одржати око 50 посто такмичења, а радиће се и фудбалски терен, свлачионице и трибине. Мораће да се замени и подлога на рукометном и тениском терену у Насељу, а радова ће вероватно бити и на теренима на Зебиновцу и Шанцу.

-Мада имамо развијену спортску инфраструктуру требаће пуно новца за реконструкцију јер у поједине објекте деценијама није ништа улагано, посебно у Градски стадион. Након обећања председника Србије Александра Вучића да ће држава финансирати комплетне радове на водоснадбевању Божетића, средства планирана у будџету за ту намену преусмерићемо за радове на спорстким објектима. Међутим, нећемо моћи све сами, па ће ових дана бити упућени захтеви надлежним министарствима да нам помогну- каже председник општине Нова Варош Радосав Васиљевић.

Последње МОСИ, 56. по реду, одржане су 2019. у Соколцу у Републици Српској. Нова Варош је задњи пут била домаћин 2008. године када је на Играма учествовало више од 2.500 спортиста из тридесетак градова и општина са тромеђе Србије, Црне Горе и Босне и Херцеговине.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.