Буџет општине Нова Варош за 2022. износиће 775 милиона динара

Са седнице СО Нова Варош, одржане јуче

Са седнице СО Нова Варош, одржане јуче

Буџет општине Нова Варош за 2022. износиће 775 милиона динара, и нешто је мањи од овогодишњег. На седници Скупштине општине одржаној јуче одборници су усвојили и одлуку о локалним комуналним таксама чији се износи нису мењали у задње три године осим у делу за моторна возила коју прописује држава.

У локалној самоуправи кажу да ће ускоро бити предложен и први ребаланс. Како је у овом тренутку на општинском рачуну 350 милиона динара, надлежни рачунају да ће у нову годину бити пренето бар 200 милиона, јер, како тврде, због кратке грађевинске сезоне и малог броја извођача нису реализовани сви планирани пројкети.

За изградњу сеоских путеве и градских улица у идућој години у буџету је планирано 30 милиона динара, док је за водовод и канализацију опредељено скоро 60 милиона.

- Готово да није било села које летос током суше није имало проблема у водоснадбевању, рестрикције су биле и у граду, па смо донели одлуку да се наредне године више ангажујемо на решавању овог проблема. Највише средстава опредељено је за наставак радова на водоснадбевању села божетићког краја. У плану је и реконструкција водоводне мреже на Браношевцу, где су због дотрајалих цеви старих пола века губици око 50 посто, због чега су и даље на снази рестикције уградским насљима која се снадбевају са Лакомице и Гачевог врела- рекао је председник општине Нова Варош Радосав Васиљевић.

-Мада је за путеве планирано нешто мање средстава него ове године, ипак ће се асфалтирати 20 путних праваца, десет које нисмо успели да завршимо ове године и десет нових. Проблем је међутим, што нема довољно извођача- рекао је Васиљевић.

(Опширније у новогодишњем броју „Варошких новина“)

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.