Регистарација објекта за држање животиња услов за субвенцију

Поступак уписа је једноставан

Поступак уписа је једноставан

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде ускоро ће расписати конкурс за субвенције у сточарској производњи а један од услова ће бити да пољопривредна газдинства региструју објекте за држање крава, оваца,свиња и живине. Због тога би сточари требали да благовремено изврше упис обекта, како не би био одбијен њихов захтев за субвенцију.

Подстицаје који се односе на инвестиције у сточарску производњу, конкретно за производњу крављег, овчијег и козијег млека, инвестиције у објекте за држање стоке, набавка механизације за спремање хране намењеној исхрани домаћих животиња, опремање фарми јесу подстицаји где се тражи да објекат за држање животиња мора бити уписан у Регистар објеката, односно Регистар одобрених објеката у складу са законом којим се уређује ветеринарство.

Поступак за упис ових објеката је једноставан. Он подразумева: попуњавање захтева, уплату административних такси (1600дин.) и прослеђивање те документације Управи за ветерину.

Документација која је потребна за подношење захтева за упис објеката у Регистар објеката (фарме папкара, свиња, копитара, живине, дивљачи и пужева и осталих животиња за узгој) су:

1. Захтев за упис у Регистар објекта односно за упис у Pегистар одобрених објеката за држање, узгој и промет животиња се подноси на Обрасцу, прописаном Правилником о регистрацији, односно одобравању објеката за узгој, држање и промет животиња. Образац се може преузети на следећој web ареси: www.vet.minpolj.gov.rs или лично у Пољопривредној саветодавној стручној служби Ужице.

2. Оригинална уплатница или у случају електронског плаћања (e-banking) извод са пословног рачуна уплатиоца. Пошто су износи за уплату променљиви, пожељно је тачан износ административне таксе проверити у Регионалној канцеларији ветеринарске инспекције.

3. Захтев и доказ уплати таксе се шаље поштом или предаје лично на адресу: Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде, Управа за ветерину, ул. Омладинских бригада 1, 11070 Нови Београд.

Издавање решења се врши по пријему документације. Управа доноси Решење о упису објекта у Регистар објеката без претходне контроле од стране ветеринарске инспекције.
Контрола уписаних објеката од стране ветеринарске инспекције врши се насумичним избором места контроле или по пријави о поступању супротно Закону о ветеринарству или Закону о добробити животиња.

Савет пољопривредницима је да у колико желе да користе подстицаје да благовремено поднесу захтев како би решење о упису објекта добили на време и избегли ситуацију допуне предмета или одбијања за субвенције.

Саветодавац: Небојша Ђурић , ПССС Ужице

 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.