Цреп из донације за покривање задружног дома у Божетићима

На Боровиту главицу допремљено  је 12.000 комада црепа

На Боровиту главицу допремљено је 12.000 комада црепа

Хуманитарна организација „Стара Рашка“ допремила је пре последњих снегова у Божетиће 12.000 комада црепа за замену крова на згради бившег задружног дома у центру села. Прошле јесени је стигло још толико, па ће након покривања дома на Боровитој главици вишак црепа у сарадњи са локалном самоуправом бити распоређен према приоритету за друге објекте. Цреп је донација Компаније “Тоза Марковић” из Кикинде са којом „Стара Рашка“ већ годинама има одличну сарадњу.

За разлику од других сеоских домова у нововарошком крају, задружни дом у Божетићима још увек је у функцији. У приземљу раде продавница и ветеринарска амбуланта, а има и велику салу за скупове и Омладински центар који је отворен пре пар година, док је на спрату неколико станова. Грађен је кулуком недуго након Другог светског рата, а реновиран, дограђен и препокривен почетком осамдесетих. И од тада, кажу мештани, на њему није замењен ни један цреп.

– Због оштећења кров одавно прокишњава, па је његова замена новим преко потребна. Дом у Божетићима је најочуванији и најфункционалнији сеоски дом у општини Нова Варош, а вероватно и на целом простору Рашке области и зато је заслужио да му се продужи животни век – каже Војин Вучићевић, извршни директор Хуманитарне организације “Стара Рашка“ из Београда.

Ово, иначе, није прва донација у црепу „Старе Рашке“ овом делу Србије.

-Протеклих неколико година је у Рашкој области у сарадњи са локалним самоуправама, у хуманитарне сврхе подељено више од 80.000 комада црепа, а захваљујући несебичној подршци компанија „Тоза Марковић“ и „Србија гас“, на чијем је челу Душан Бајатовић и у 2022. ће најугроженијама бити подељене значајне количине. Ово је, иначе, само једна у низу акција у циљу опстанка села и људи на овим просторима. У последње две деценије много је уложено у инфраструктуру и развој пољопривреде, а помагали смо и обнову верских и објеката културе – каже Вучићевић.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.