Прибој : Нова ложишта за 76 домаћинстава

Прибој

Прибој

Општина Прибој је успешно реализовала пројекат замене неадекватних индивидуалних ложишта енергетски ефикаснијим. Нове котлове и шпорете добило је укупно 76 прибојских домаћинстава. Пројекат, који би требало да допринесе унапређењу енергетске ефикасности и очувању животне околине, спроведен је за две категорије становништва.

-За набавку енергетски ефикаснијих ложишта кроз субвенције од 60 одсто или максималних 70.000 динара, конкурисало је укупно 77 домаћинстава, услове јавног позива испунило је њих 68, док је пројекат реализовало 61 домаћинство. За 15 корисника Центра за социјални рад набављено је 15 шпорета на чврсто гориво и ту је субвенција била стопостотна. Општина је набавила 12 шпорета, два су поклон компаније „Алфа-плам“, док је један дар фирме Smart Investment Kft– појашњава Марко Јањушевић, енергетски менаџер Општине Прибој.

У локалној самоуправи истичу да је пројекат укупно вредан 12 милиона динара.

-Замену котлова грашани су финансирали са укупно 6,8 милиона динара. Учешће Министарства заштите животне средине је три милиона , а Општине Прибој два милиона динара. Вредност поклона дариваних од стране компанија је око 200.000 динара – кажу у прибојској Општинској управи и додају да је читав програм реализован кроз подршку РЕС Фондације.

Прибојска домаћинства су се, иначе, у највећем броју случајева определили да пећи набаве из производног програма „Алфа-плама“ из Врања, а од ове компаније је и Општина Прибој купила шпорете за социјално угрожена домаћинства.

-За заменом неадвекатних индивидуалних ложишта енергестки ефикаснијима наставићемо и наредне године – најављују у прибојској Општини.
* * *
Пројекат „Прибојска хроника на сајту Варошких новина“ је суфинансиран из буџета Општине Прибој (Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства)

                                                                                            

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.