Буџет општине Чајетина за 2022. годину 3,33 милијарде динара

Највише пара за инвестиције - Општина чајетина (Фото: wikipedia.org)

Највише пара за инвестиције - Општина чајетина (Фото: wikipedia.org)

Буџет општине Чајетина за 2022. годину износиће 3 милијарде 335 милиона динара, одлучили су одборници на седници Скупштине општине која је одржана јуче.

У локалнј самоуправи међутим тврде, да ће буџет  бити реализован и у већем износу него што је планиран.

-Велики број инвестиција спроводимо и кроз компензације са инвеститорима, тако да је већ у овом моменту тај буџет близу износа од четири милијарде динара- каже Арсен Ђурић, председник Скупштине општине Чајетина.

Највише средства опредељено је за наставак великих инфраструктурних радова, док је 300 милиона динара опредељено за изградњу водовода са Сушичких врела и за радове на магиистралном цевоводу од Рибнице до Златибора. За изградњу путева и улица на територији општине Чајетина предвиђено је 295 милиона динара, додатних 70 милиона за реконструкцију постојећих путева и улица, 40 милиона за изградњу јавне расвете на територији општине, 102 милиона за проширење и доградњу дечјег вртића на Златибору како би могли да буду задовољени нарасли захтеви за полазак деце у вртић.

Са седнице Скупштине општине Чајетина

Овим буџетом планирана је изградња још неких дечијих паркова и игралишта, пешачких и бициклистчких стаза а очекује се и велико улагање у изградњу Агробизнис центра у Кривој Реци, чиме ће се заокружити започети процес формирања тог центра.

-Ове године је набављен већи део механизације и машински прстен а наредне године је предвиђено проширење капацитета млекаре на 20.000 литара улаза млека дневно, као и изградња пратећих објеката, првенствено хладњаче, тако да ће до краја наредне године тај бизнис центар профункционисати у правом смислу те речи. Буџетом је предвиђена реализација великог броја манифестација и социјалних давања, јер се водило рачуна о свим категоријама становништва и свим активностима на територији читаве општине- каже Ђурић.

Поред буџета, на седници Скупштине пштине усвојен и План детаљне регулације Тржног центра Златибор, као и неколико одлука о уређењу грађевинског земљишта средствима инвеститора.

-До краја године планирамо још једну седницу Скупштине општине за коју је планирано усвајање планова и програма рада јавних предузећа, како би и они могли несметано да функционишу одмах почетком наредне године- изјавио је Аресен Ђурић.

* * *
Пројекат „Јавни интерес општине Чајетина на сајту Варошких новина“ је суфинансиран из буџета Општине Чајетина (Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавa ставове органа који је доделио средства).

                                                                                        

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.