Разговарало се о помоћи Турске болници у Прибоју

Са састанка у Новом Пазару

Са састанка у Новом Пазару

Делегација општине Прибој, предвођења председником Лазарем Рвовићем, боравила је у новоотвореном конзулату Републике Турске у Новом Пазару, на позив генералног конзула Башара Башолома. Тема првог званичног сусрета било је унапређење сарадње и подршка Турске прибојској општини посебно на пољу здравства.

Посета је, иначе, организована у контексту добре сарадње две земље у последњих неколико година. Како се наводи, тај пут су трасирали председници Турске и Србије Реџеп Тајип Ердоган и Александар Вучић.

-Са генералним конзулом Републике Турске у Србији, чије је седиште у Пазару, Башаром Башолом , разговарало се о донацији прибојској општини и то медицинске опреме и неопходних уређаја. Првенствено апарата за лапараскопске операције са потребним инструментаријем, чија је вредност око 100.000 евра – кажу у Општини Прибој и наглашавају да би ова донација омогућила Болници модернизацију и увођење нове технологије у здравству, а тиме и савременији приступ у лечењу хирушких болесника.

Председник општине Прибој Лазар Рвовић истакао је у разговору са турским конзулом да ускоро почиње потпуна реконструкција Болнице и Дома здравља, као и
да ће се у склопу обимних радова значајно доградити и пословни простор у систему ове две здравствене установе.

Да ли ће вредна донација медицинске апаратуре и опреме бити допремљена у Прибој, како је истакнуто, биће познато ускоро, за када је планирана и узвратна посета турског конзула прибојској локалној самоуправи. У прибојској делегацији били су, иначе, и Едина Реџовић, саветница председника општине, и Миралем Гогалић, помоћник председника општине.
* * *
Пројекат „Прибојска хроника на сајту Варошких новина“ је суфинансиран из буџета Општине Прибој (Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства)

                                                                                      

 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.