Снег се износи из града, чисте се сеоски путеви

Чисте се две централне градске улице

Чисте се две централне градске улице

У Новој Вароши је почела акција одвожења снега из ширег центра града. Тешка механизација ангажована је и на чишћењу сеоских путева, а на терену су и радници локалне Електродистрибуције јер су поједини планински засеоци и даље без струје. У школи у Јасенову ни данас нема наставе.

Снег се у граду уклања са коловоза и тротоара у две централне градске улице, Карађорђевој и Светог Саве, а поред Комуналног предузећа ангажована је и механизација приватника.

-Ситуација је пуно боља него јуче. Падавине су коначно стале, што путарима олакшава посао, а струја је стигла и у већину домова. Данас смо почели и са изношењем снега из града, јер су улице и тротоари затрпани због чега су у проблему и возачи и пешаци. Док траје ова акција на снази је и забрана паркирања у централним градским улицама – каже предсеник општине Нова Варош Радосав Васиљевић.

Због проблема са снегом од јуче је у општини Нова Варош на снази ванредна ситуација. Како би села избавили из снежне блокаде, у акцију чишћења су се укључили и мештани. Слободан Петровић (39) и његов комшија Славко Недовић (37) јуче су трактором осам сати чистили три километра пута у Муртеници ,од засеока Недовићи преко Петровића до Зекавичког брда и изласка на регионални пут Јасеново – Бела Река – Љубиш, на надморској висини од 1.250 метара.

- Висина снега била је 60 сантиметара, а захваљујући јакој машини и раонику од три метра, уклањали смо и намете од по два метра. Данас ће мо према Јаџићима и Жунићима, јер неколико пацијената мора на заказану лекарску контролу – каже Славко Недовић.

Борба са сметовима у врлетима Муртенице (Фото: Славко Недовић)

 

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.