Због проблема са снегом у Новој Вароши ванредна ситуација

Креће одвожење снега са градских улица - Нова Варош  (Фото: Љ. Вранић)

Креће одвожење снега са градских улица - Нова Варош (Фото: Љ. Вранић)

Због проблема са снегом у општини Нова Варош проглашена је ванредна ситуација. Одлуку је донео јутрос Општински штаб за ванредне ситуације.

У вишим пределима има преко 80 центиметара снега, а ветар прави и сметове на превојима, па је у овом тренутку непроходно више од 50 посто сеоских путева. Не раде школе у Јасенову и Божетићима, док се у осталим настава одвија отежано јер деца из планинских засеока нису могла да дођу на наставу. Поједини засеоци још увек су без струје, а због квара на електро мрежи без воде су поједини делови града. 

-Трактори са возама, који од јуче у подне чисте сеоске путеве, немоћни су против оволиког снега,па смо приморани да ангажујемо тешку механизацију. Прво ће се чистити до центара месних заједница, а затим према засеоцима и очекујемо да ће у наредних пар дана сви путеви бити оспообљени са саобраћај – каже председник општине Нова Варош Радосав Васиљевић.

Саобраћај се отежано одвија и на регионалним путним правцима Кокин Брод - Бела Река - Љубиш и Кокин брод - Радоиња - Прибојска бања. 

Како кажу у Општинском штабу за ванредне ситуације, проблема има и у самом граду, геде је пало око 40 центиметара новог снега. И тамо где су улице очишћене саобраћај се одвија отежано, а комуналцима у чишћењу стрмих и уских сокака помажу и приватници са тракторима.

-Данас, најкасније сутра кренућемо са акцијом одвожења снега са градских улица, а очистиће се и тротоари. Због конфигурације терена то је једини начин. За кратко време пало је доста снега, а матеоролози најављују и нове падавине – каже заменик председника општине Нова Варош Бранко Бјелић.

Подели ову вест:

Коментари

    Објављени коментари представљају приватно мишљење аутора коментара, односно нису ставови редакције “Варошких новина”. Коментари који садрже псовке, увреде, претње, говор мржње и нетолеранцију неће бити објављени. Редакција “Варошких новина” задржава право избора коментара који ће бити објављени.